Confidenţialitate

Remanierea blochează negocierile pe returnarea unei părți din acciză

Remanierea guvernamentală blochează încercarea firmelor de transport de a convinge Guvernul să returneze o parte din acciza majorată pe carburnați. Azi erau programate noi discuții – dar acestea au fost amânate.

La discuții ar fi trebuit să participe și ministrul Finanțelor Publice. Dar, întâlnire a fost amânată, fără ca guvernanții să prezinte o dată pentru reluarea dialogului. Reprezentanții transportatorilor avertizează că nu renunță la protest și vor ieși în stradă pe 3 noiembrie.

Citez întâlnirea programată azi va fi reprogramată pentru o dată ulterioară, motivele fiind legate de schimbările care au loc azi la nivelul Guvernului dar și a Ministerului de Transporturi. Astăzi trebuia să ne întâlnim și cu ministrul de Finanțe. Până una alta pentru noi lucrurile merg în continuare în sensul că ne pregătim pentru protestele din data de 3 noiembrie”, a spus președintele Federației Operatorilor de Transport Rutier, Augustin Hagiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, transportatorii au propus în contextul scumpirii carburanților rambursarea unei cote din acciza pe motorină către companiile de transport mărfuri şi pasageri ce alimentează pe teritoriul României, după modelul practicat în Belgia, Franța, Ungaria, Slovenia și Spania.

Prețurile carburanților au crescut constant din luna august încoace, inclusiv după ce a fost re-introdusă supra-acciza pentru carburanți. Miniștrii care formează acum Cabinetul Tudose spun, însă, că nu au observat creșteri de prețuri…unii pentru că nu au avut timp, alții…pentru că își pun șoferii sau soțiile să alimenteze.