Confidenţialitate

Relu Fenechiu recunoaște acuzațiile din dosarul privind contractele cu MJ și Antibiotice Iași

Fostul ministru al Transporturilor  Relu Fenechiu recunoaște acuzațiile care i se aduc în dosarul contractelor cu Ministerul Justiției și cu compania Antibiotice Iași.

El a semnat și un acord în care s-a declarat vinovat de trafic de influență și spălare de bani privind acordarea unor contracte cu dedicație.

Relu Fenechiu se află în prezent după gratii: execută o pedeapsa de 5 ani de închisoare primită în dosarul Transformatorul.

DNA anunţă că Relu Fenechiu a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Fostul ministru acceptă astfel încadrarea juridică şi o pedeapsă de trei ani şi zece luni de închisoare.

Dar, despre ce dosar este vorba? – Relu Fenechiu e bănuit de trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul în care Ministerul Justiției și SC Antiobiotice Iași au acordat contracte cu dedicație unei firme IT.

Pe vremea când era deputat, Relu Fenechiu a intervenit pentru a facilita semnarea documentelor.  A primit în schimb 15%  din 22 de milioane de lei – atât cât era valoarea totală a celor 2 contracte.

Fostul ministru al Transporturilor a fost trimis după gratii în dosarul Transformatorul.  Relu Fenechiu a fost condamnat în acel dosar la 5 ani de închisoare.