Relu Fenechiu a ieșit din închisoare. Fostul ministru spune că nu se mai întoarce în politică și nu mai face afaceri cu statul

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a ieșit din închisoare, după 3 ani și jumătate.

El fusese condamnat la 5 ani și 6 luni pentru fapte de corupție în două dosare:  Transformatorul și Siveco.

Dar Tribunalul Vaslui a decis, astăzi, că va fi eliberat condiționat.

La ieșirea din penitenciar, Reu Fenechiu a fost întrebat cum a fost perioada petrecută după gratii și ce planuri are în perioada următoare.

”Nu vreau să mai aud de afaceri cu statul român. Vreau să am grijă de familia mea. Voi face afaceri atât timp cât statul îmi va da voie să fac acest lucru. Un om face afaceri dacă este lăsat să şi câştige ceva, dacă statul consideră că tot ceea ce câştig trebuie să-i dau lui, atunci va trebui să găsesc o soluţie, pentru că trebuie să-mi întreţin şi familia”, a spus Relu Fenechiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Relu Fenechiu a fost condamnat pentru că a vândut, prin firmele sale, transformatoare uzate ca fiind nou-nouțe către Electrica Moldova.

Prejudiciul de 5,5 milioane de lei din dosarul Transformatorul nu a fost nici acum recuperat. Și asta pentru că  fostul ministru al Transporturilor a divorțat, iar instanța a anulat executarea silită până la finalizarea partajului. Relu Fenechiu spune acum că își vrea transformatoarele înapoi.

”Vedeţi telefonul ăsta? Să presupunem că eu vi-l vând, cum am vândut transformatoarele,  şi dumneavoastră spuneţi că e scump, prost şi vechi, logic îmi cereţi banii înapoi, dar dacă îmi cereţi banii, trebuie să-mi daţi telefonul înapoi sau nu? Transformatoarele nu mai pot fi date înapoi pentru că SISE (n.r. – SISE Electrica) le-a vândut, totul a fost un mare bluf şi există o decizie a unei instanţe în acest sens, marea problemă este că în justiţia din România nu mai există o cale de atac, dar o vom găsi”, a menționat fostul ministru al Transporturilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ieșirea din penitenciar, Relu Fenechiu a mai spus că judecătoarea care l-a condamnat l-a vizitat, în închisoare și i-a cerut iertare.

”Doamna judecător Sofica Dumitraşcu mi-a făcut o surpriză incredibilă, venind la mine în detenţie, la Jilava, şi cerându-mi iertare. Este verificabil acest lucru, documentele sunt publice cu siguranţă. Mi-a spus exact aşa: Relu, te rog, iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate. Mi-a spus, tot atunci, că a rugat-o pe doamna Stanciu să-i lase în pace măcar pe oamenii nevinovaţi, care sunt condamnaţi alături de mine şi a spus că nu se poate, că aşa trebuie să se întâmple. Dacă trăia, mi-a promis că, cu toate riscurile pe care le are şi le va asuma şi va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins că adevărul va ieşi la iveală, la un moment dat”, a spus Relu Fenechiu.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS