Confidenţialitate

Reguli noi pentru studenți, atât la facultăți, cât și în cămine | AUDIO

Reguli noi pentru începutul de an universitar. Studenții care vor merge la cursuri trebuie să poarte masca în toate spațiile comune și să pastreze distanța. Regula se aplică și în cămine, unde numărul de locuri a fost redus.

Cele mai multe universităţi au stabilit deja, în funcţie de condiţiile fiecăreia, de numărul de studenţi sau de locurile de cazare din cămine, dacă vor începe cursurile online, fizic sau în sistem hibrid.

La Bucureşti, 7 dintre facultăţile Universității din București vor începe cursurile online. Printre acestea, cele de Drept, Litere şi Matematică și Informatică.

Pe de altă parte, 12 facultăţi vor opta pentru sistemul hibrid. E vorba, în special de cele care au nevoie de laboratoare sau de practică.

La Cluj, cea mai mare Universitate, Babes Bolyai, a optat să ţină majoritatea cursurilor în sistem hibrid, în timp ce 9 facultăţi vor funcţiona exclusiv online.

Universitatea Politehnică Timişiara a decis ca studenţii din primul an de la patru facultăți să înceapă semestrul întâi față în față. E vorba de 600 de tineri din totalul de 2.600 de la cele patru facultăți. Restul studenților vor începe online apoi vor merge pe sistemul hibrid.

Noul an universitar aduce noi reguli în cămine. În toate spaţiile comune se va purta mască şi se va respecta distanţa fizică.

În camere vor sta doar 2 studenţi, nu 5, ca până acum.

Reducerea numărului de locuri în cămine va duce, probabil, la creşterea preţului chiriilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae