Reguli noi pentru poliţiştii de la Rutieră

O inițiativă legislativă depusă la Parlament ar urma să impună reguli noi pentru polițiștii de la Rutieră.

Proiectul aparține unor parlamentari care se declară deranjați de ceea ce ei descriu drept “vânarea șoferilor de către polițiștii rutieri”.

Deputatul liberal Ion Bălan susţine că a primit multe plângeri de la şoferi care spun că, de un an, mulţi poliţişti nu mai poartă tot timpul uniforma.

 

În plus, spune el, au apărut foarte multe maşini de poliţie neincripţionate. Ioan Bălan susţine că a fost chiar el protagonistul unui moment delicat.

Ion Bălan: “Fiind în drum dinspre Suceava spre Iaşi, undeva o maşină roşie ne făcea din faruri. Ne-am dat în dreapta crezând că vor să ne depăşească, pentru ca apoi să aflăm că e poliţia rutieră în acea maşină şi avea montat un radar”.

Potrivit inițiativei legislative, polițiștii de la Rutieră nu vor mai putea folosi decât mașini inscripționate vizibil iar ei ar urma să nu mai poată opri mașini în trafic decât dacă poartă uniforma.

O altă propunere – principiul “dacă nu deranjezi, nu ești amendat” – adică dacă ai încălcat o regulă de circulație și nu încurci pe nimeni cu asta, să nu ți se dea amendă.