ISU reaminteste regulile privind organizarea de evenimente în aer liber și în interior

Pompierii interzic folosirea de făclii sau lumânări la teatru, la operă, în restaurante sau cluburi fara aviz de la ISU.

Regulile se adreseaza organizatorilor de concerte, spectacole, întruniri – desfășurate în aer liber sau în interior – la care participă un public numeros.

Organizatorii de evenimente în aer liber, cu capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune sau pe o suprafață mai mare sau egală cu 2.500 metri pătrați, sunt obligați să obțină autorizație de securitate la incendiu.

Documentația tehnică va fi depusă de organizatori, obligatoriu, cu cel puțin 30 de zile înainte de realizarea evenimentului.

Reprezentanții ISU București menționează că folosirea flăcării este strict interzisă fara aviz.

Doar in baza aprobarilor sunt permise, așadar, lumânări, făclii sau torţe în timpul spectacolelor de teatru și operă. La fel si in cazurile materialelor pirotehnice de la petrecerile sau concertele organizate în restaurante, baruri, cluburi și discoteci.

Cine nu respectă aceste reguli, riscă să fie sancționat contravențional sau penal, se mai arată în comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS