Confidenţialitate

Regizorul Quentin Tarantino se va retrage din activitate după cel de-al zecelea film

Regizorul Quentin Tarantino a confirmat, într-o conferinţă care a avut loc joi în San Diego, că intenţionează să se retragă din activitate după cel de-al zecelea film al său şi că ar considera că a avut o carieră de succes dacă ar fi recunoscut drept unul dintre cei mai buni regizori din toate timpurile, potrivit Variety.

Tarantino, care a regizat şi a scris scenariile pentru opt filme, a mai spus că este mulţumit de cariera lui şi că îi face plăcere să creeze proiecte de la zero şi apoi să le urmărească în procesul de dezvoltare.

”Îmi dă o satisfacţie incredibilă să mă uit în urmă şi să mă gândesc că a existat un moment în care eram cu un stilou în mână, aşezat la o masă, în faţa unei foi goale”, a spus Tarantino.

Regizorul a mai declarat că speră să lase o impresie de durată în cinematografie, pentru următoarele generaţii.

”Felul în care definesc succesul este atunci când îmi voi fi încheiat cariera şi voi fi considerat unul dintre cei mai buni regizori din toate timpurile. Asta ar însemna succes. Şi, mergând mai departe, voi fi având succes dacă voi fi considerat un mare artist, nu doar un mare regizor”, a mai spus Quentin Tarantino.

Regizorul a dat de înţeles anterior că următorul său proiect va fi un film cu gangsteri, cu acţiunea plasată în Australia, în anii 1930.

Quentin Tarantino este cunoscut pentru filme precum ”Reservoir Dogs”, ”Pulp Fiction”, ”Jackie Brown”, cele două pelicule din seria ”Kill Bill”, ”Inglorious Basterds” şi ”Django Unchained”. Cineastul american a câştigat două premii Oscar, două Globuri de Aur, două premii BAFTA şi prestigiosul trofeu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes.