Confidenţialitate

Regizorul Marius Olteanu vorbește despre filmul “Monștri”, nominalizat la Premiile Gopo | AUDIO

Gala Premiilor Gopo va avea loc luni seara, de la ora 19:30.

Programată inițial în martie, ceremonia a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Se va desfășura, în premieră, în aer liber, la Verde Stop Arena din București.

Cele mai multe nominalizări le au filmele La Gomera, regizat de Corneliu Porumboiu și Monștri, primul lungmetraj la regizorului Marius Olteanu.

Acesta a vorbit în emisiunea Deșteptarea, de la Europa FM, despre mesajul acestui film și dificultățile pe care le-a întâmpinat, la filmări:

E vorba de doi oameni care au ținut multe lucruri deoparte, iar în astea 24 de ore trebuie să facă față lucrurilor care ies la suprafață. Cred că este un film despre iubire, despre valori. Cumva este un film actual. (…) Prima problemă a fost că nu am putut avea atât de multe zile de filmare cât mi-aș fi dorit. Filmul începe cu o secvență din Gara de Nord, unde am avut surpriza să vedem că nu putem ști exact la ce linie trag trenurile, cât de lungi sunt, când ajung.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre cei care vor urca pe scenă pentru a acorda premiile celor 20 de categorii se află actorii Dorina Lazăr, Olimpia Melinte, Diana Cavallioti, Aida Economu, Cosmina Stratan, Mihai Călin, Marius Manole, Dan Bordeianu şi George Piştereanu.

Actriţa Adela Mărculescu va fi recompensată cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate, oferit de Apa Nova, iar actorul Virgil Andriescu va fi omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, oferit de Primăria Capitalei prin ARCUB. Două premii speciale pentru cariere vor fi acordate scriitorului Radu Cosaşu şi monteuzei Cristina Ionescu.

Filmele care au primit cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2020 sunt: „La Gomera” (13), „Heidi” (10), „Monştri” (9), „Touch Me Not” (9), „Parking” (8) şi „Mo” (6).

Lista completă a nominalizărilor este disponibilă pe site-ul evenimentului.