Regizorul Eugen Gyemant & ”ÎNDOIALA” – marți, la Europa FM

Regizorul Eugen Gyemant prezintă spectacolul ‘Îndoiala’ în cadrul festivalului ‘Zile și nopți de teatru la Brăila’. Amănunte – marți, 2 decembrie, la ora 17.15, în cadrul rubricii ‘Sus cortina!’, la Europa FM.

‘Îndoiala’ este cel mai nou spectacol al regizorului Eugen Gyemant, unul dintre cei mai de succes tineri regizori de teatru din România.

Spectacolul va fi prezentat duminică, 7 decembrie, la ora 17:30, în cadrul festivalului ‘Zile și nopți de teatru la Brăila’.

Eugen Gyemant a montat textul unui dramaturg american contemporan, John Patrick Shanley, premiat cu premiul ‘Pulitzer’ pentru Dramaturgie în anul 2005.

‘Îndoiala’ prezintă suspeciunile puternice manifestate de directoarea unei școlii catolice din Statele Unite, care susține că unul dintre preoți ar fi abuzat sexual un elev.

‘Publicul e convins ba de adevărul, ba de neadevărul acestei suspiciuni. Nici măcar la final nu se află care este adevărul. Și trebuie să rămânem cu această îndoială și să găsim fiecare răspunsul pentrul el însuși’, spune regizorul Eugen Gyemant într-un interviu acordat Europa FM.

Din distribuție fac parte actorii Emilian Oprea, Liliana Ghiță, Corina Moise și Ramona Ginga.

‘O poveste simplă, spusă în cuvinte puține, despre fragilitatea reală a convingerilor noastre și despre puterea de care avem nevoie pentru a putea trăi într-o lume în care nu știm cu adevărat care este binele și răul.’ – Eugen Gyemant.

______________________________________________________

Regizorul Eugen Gyemant, în vârsta de 29 de ani, este unul dintre tinerii artiști de succes din România.

A absolvit UNATC în anul 2008. A montat peste 10 spectacole de teatru, atât în București cât și în alte orașe. Între acestea – ‘Julius Caesar’, de William Shakespeare, ‘Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare’ (Teatrul de pe Lipscani, București) ‘Cum am învățat să conduc’ ( Teatrul de Comedie București), ‘Vițelul de aur’ (Sala Centrului Cultural București – ARCUB) și ‘Yom Kipur’ (Teatrul de Nord din Satu Mare).

Eugen Gyemant a fost desemnat cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent in anul 2012 pentru spectacolul ‘Bullets over Lipscani’.