Regizorul Emanuel Pârvu debutează în lungmetraj cu ”Partea nu prea fericită a lucrurilor”

Regizorul Emanuel Pârvu debutează în lungmetraj cu producţia independentă „Partea nu prea fericită a lucrurilor”, ale cărei filmări se desfăşoară la Câmpulung Muscel şi Cetăţeni, scrie News.ro.

„Partea nu prea fericită a lucrurilor” este titlul de lucru al filmului pentru care Emanuel Pârvu semnează şi scenariul, informează producătorii.

Filmul, cu Şerban Pavlu în rol principal, spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv, care ştie că în această situaţie va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetiţa pe care a avut-o timp de opt ani în asistenţă. Ca să o păstreze acasă şi să poată depune el dosarul pentru asistenţă, Doru trebuie să facă rost de bani.

Din distribuţia peliculei mai fac parte actorii Florin Zamfirescu, Alexandru Mavrodineanu, Adrian Titieni, Dan Aştilean, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Ion Sapdaru, Mihai Dinvale, Vlad Corbeanu, Lucian Ghimişi, Costel Caşcaval, Radu Zetu şi Ana Radu.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa profesorului Gelu Colceag, Emanuel Pârvu a regizat cinci scurtmetraje: ”O familie…” (2009) – selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo, ”Pui, cartofi prăjiţi şi-o cola” (2012) – desemnat cel mai bun scurtmetraj ficţiune, la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, ”Retur” (2013), ”Omnibusul Anonimul 10, 2” (2014)  şi ”Meda” (2015) – selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam în cadrul programului As Long as It Takes: Short.

Din postura de actor, Emanuel Pârvu a colaborat pentru filmele ”Amintiri din Epoca de Aur” (2009), de Cristian Mungiu, ”Portretul luptătorului român la tinereţe” (2010), de Constantin Popescu, şi ”Artă” (2014), de Adrian Sitaru.