Confidenţialitate

Regizorul ”celui mai prost film din toate timpurile” se retrage din activitate

Uwe Boll, cineastul care a regizat ”cel mai prost film din toate timpurile”, a anunţat, joi, că a luat decizia de a se retrage din activitate, potrivit BBC.

Uwe Boll este unul dintre puţinii regizori care au reuşit şi o altă performanţă rară, regizând un film care a obţinut doar 1% cronici favorabile pe site-ul cu specific cinematografic Rotten Tomatoes.

De asemenea, a primit porecla ”Raging Boll” (”Boll cel furios”), după ce i-a provocat pe criticii săi la un meci de box, pe care l-a câştigat.

Însă regizorul german a anunţat joi că a decis să renunţe la cinematografie, deoarece nu mai există o piaţă pentru filmele sale.

Înregistrând doar 1% cronici favorabile, unul dintre lungmetrajele sale, ”Alone in the Dark”, a fost filmul cu cele mai proaste recenzii pe Rotten Tomatoes, în 2005.

La fel ca multe dintre filmele regizorului german, este o peliculă care se inspiră dintr-un joc video.

Potrivit trailerului său oficial, filmul ”Alone in the Dark” spune povestea unui detectiv cu puteri paranormale care încearcă să oprească un grup de creaturi demonice să ajungă pe Pământ prin intermediul unui portal supranatural.

Uwe Boll spune că nu criticile reprezintă motivul care l-a determinat să îşi anunţe retragerea din activitate.

Regizorul german spune că nu mai poate să facă bani din filmele sale – create pentru a fi lansate direct pe DVD -, din cauza platformei online Netflix, care a modificat obiceiurile de vizionare ale spectatorilor.

Sursă: News.ro