Confidenţialitate

Regizorul BOBI PRICOP & ”Contra Progresului”: ”Să ne închipuim cum ar arăta umanitatea peste zeci de ani… O lume alienată”-AUDIO

Spectacolul “CONTRA PROGRESULUI”, în regia lui Bobi Pricop, are programată o nouă reprezentație la Teatrul Bulandra vineri, 3 aprilie, la ora 20.00, la Sala Liviu Ciulei. Amănunte – vineri, de la ora 17.15, în rubrica “Sus cortina!”, la Europa FM.

La ora 20.00, la Teatrul Bulandra este programat un spectacol care ne va da de gândit: despre influența noilor tehnologii asupra noastră, despre cât de dependenți suntem de telefoane, televizor și de alte echipamente.

“Contra progresului”, alături de ” Contra iubirii” și “Contra democrației” – formează trilogia care l-a făcut cunoscut pe dramaturgul catalan Esteve Soler. Criticul de teatru Cristina Modreanu amintește că așa au și fost prezentate cele trei lucrări, într-un spectacol lectură pregătit de Bobi Pricop la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografie (UNATC) în 2011 (www.bulandra.ro).

La Teatrul Bulandra, piesa “Contra progresului” în regia lui Bobi Pricop, a avut premiera în 2013.

Decorul este unul minimalist: patru scaune albe pe rotile și câțiva saci de gunoi – totul așezat în spațiul “Laboratorului de noapte” al Teatrului Bulandra.

Acțiunea din povestirea lui Soler “Contra progresului” surprinde secvențe din viața oamenilor care devin dominați de tehnologie.

Televizoarele inteligente transformă oamenii în marionete, îi imbecilizează și ajung să transforme unii oameni în dictatori – este numai una dintre ideile lui Soler.

Iar regizorul Bobi Pricop insistă tocmai pe ideea manipulării (omul este cel care dezvoltă tehnica și, cu timpul, ajunge să-și piardă libertatea, să devină pradă propriilor sale gânduri și creații).

“CONTRA PROGRESULUI” este numele piesei regizate de Bobi Pricop, invitatul nostru de astăzi la rubrica “Sus cortina!” – AUDIO.


CONTRA PROGRESULUI, de Esteve Soler (premiera : 6 noiembrie 2013)

Traducerea: Luminiţa Voina-Răuţ

Regia: Bobi Pricop

Scenografia: Rodica Ştirbu

Distribuţia:

Ioana Manciu – Povestitorul, Fata, Invăţătoarea

Aida Avieriţei – Femeia, Sonia, Mama, Fetiţa, Controlorul

Vlad Pavel – Copilul, Vecinul, Primul Prieten, Enrique, Carolina, Foca

Cezar Grumăzescu – Bărbatul, Rănitul, Al Doilea Prieten, Tatăl, Şcolarul, David

Spectacolul a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, Oradea 2013