Confidenţialitate

Regina Elisabeta a II-a, în mesajul de Crăciun: După cele mai întunecate nopți, există speranța zorilor

În alocuțiunea de Crăciun, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a transmis un mesaj de încredere supușilor săi.

“După cele mai întunecate nopți, există speranța zorilor”, a susținut suverana, referindu-se la efectele actualei pandemii.

”Pentru mulţi, acest an este amprenta tristeţii. Unii plâng pierderea unei fiinţe dragi. Prieteni şi familia le lipsesc altora, care ar vrea, de Crăciun, o simplă strângere sau apăsare pe mână (…) Dacă sunteţi în acest caz, nu sunteţi singuri”, a transmis regina.

Marea Britanie se apropie de pragul a 70.000 de decese asociate COVID-19, unul dintre cele mai sumbre bilanţuri din Europa.

Recenta intensificare a crizei sanitare, care ar fi generată o nouă tulpină mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, a determinat guvernul de la Londra să nu le permită familiilor să se reunească de Crăciun în numeroase regiuni.

Regina a renunţat ea însăşi să se ducă la reşedinţa sa de la Sandringham, în Norfolk, în estul Angliei, unde petrecea Crăciunul de peste 30 de ani, împreună cu membrii familiei regale.

În vârstă de 94 de ani, suverana a rămas la Castelul Windsor, în apropiere de Londra, împreună cu prinţul consort Philip, în vârstă de 99 de ani.

”Nu putem să sărbătorim Crăciunul ca de obicei (…), dar viaţa trebuie să continue”, a insistat ea.