Confidenţialitate

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani. Cum a ales cel mai longeviv monarh britanic să-și serbeze ziua de naștere | AUDIO

Ziua de naștere a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi marcată oficial însă în luna iunie, odată cu jubileul de platină, adică împlinirea a 70 de ani de la urcarea pe tron. Cu această ocazie, a fost creată și o păpușă care o înfățișează pe regină.

În ziua în care regina Elisabeta a II-a împlinește 96 de ani, Palatul Buckingham a făcut publice două fotografii, una realizată la vârsta la care regina avea 2 ani și alta recentă, în care apare la castelul Winsor, alături de doi cai albi, având în fundal magnolii înflorite.

Potrivit BBC, regina a decis să-și serbeze ziua, alături de familie și prieteni, la o cabană îndrăgită de răposatul ei soț, prințul Philip, de pe moșia din Norfolk.

În ultimele luni, Regina a avut unele probleme de mobilitate și a lipsit de la unele evenimente, inclusiv de la slujba de Paște.

Potrivit tradiției, Regina Elisabeta a II-a își va sărbători oficial ziua de naștere în a doua sâmbătă a lunii iunie, care cade pe data de 2, anul acesta.

Atunci va avea loc o paradă militară și va fi marcat și Jubileul de platină, adică 70 de ani de la urcarea pe tron a Reginei Elisabeta a II-a.

Cu această ocazie, au fost produse o serie de obiecte comemorative. Printre ele și o păpușă Barbie care o înfățișează pe Regină într-o rochie albă, peste care poartă o panglică albastră, iar pe cap are o tiară ce amintește de cea purtată la nunta sa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Colaj Twitter / The Royal Family