Refugiați umiliți în tabăra Roszke, din Ungaria

O înregistrare video arată modul halucinant în care sunt hrăniți oamenii.  Aflați într-un loc înconjurat de garduri, migranții se înghesuiau să prindă sandvișurile aruncate de polițiștii ungari.

Este ca și cum ai hrănit animale închise într-un țarc, ca un Guantanamo în Europa, spune o voluntară care a filmat scena.

Imaginile filmate cu camera ascunsă arată aproximativ 150 de migranți adunați într-un loc împrejmuit în interiorul unei săli mari.

Este cel mai mare centru de refugiați din Ungaria, situat la frontiera cu Serbia.

Migranții, între care zeci de femei și copii, se îmbrânceau, în încercarea de a prinde din zbor sandvișurile învelite în plastic. Polițiștii ungari care le aruncau purtau căști de protecție și măști sanitare.

Alții escaladau gardul pentru a atrage atenția celor care distribuiau alimentele.

https://www.youtube.com/watch?v=wNzGQ8aYNWY

”Este ca și cum ai hrăni animale închise într-un țarc, ca un Guantanamo în Europa„ a declarat un voluntar venit acolo să-i ajute pe refugiați.

Organizația Națiunilor Unite a criticat condițiile extrem de dure de la centrul de refugiați din Roszke, în contextul în care Ungaria încearcă să facă față afluxului record de migranți care trec frontiera în încercarea de a ajunge în vestul Europei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS