Reformă fiscală SUA: Reducerea taxelor, dar și a investițiilor

În Statele Unite, președintele Donald Trump propune reducerea taxelor, dar și a investițiilor. Este vorba despre un proiect pentru cea mai amplă reformă a Codului Fiscal din ultimii 30 de ani.

Administratia condusa de Trump sustine ca noile masuri că vor alimenta creşterea economică şi vor genera locuri de muncă şi prosperitate pentru clasa de mijloc a SUA, scrie Associated Press.

Astfel, planul prevede reducerea investiţiilor şi a taxelor pe avere pe care trebuie să le plătească cei bogaţi. Alte masuri incluse in proiect: dublarea deducerii standard pentru cuplurile căsătorite, de la 12.000 la 24.000 de dolari, dar si scutiri de taxe pentru familiile cu copii. Congresmenii avertizeaza, însă ca deficitul fiscal va scăpa de sub control.

Oficiali din administraţie au dat asigurări că acţiuni privind elemente cheie ale Codului Fiscal vor garanta că planul va ajuta în primul rând clasa de mijloc, nu pe cei bogaţi.

Casa Albă nu a precizat deocamdată cu cât vor scădea încasările bugetare federale în urma reducerilor. Potrivit administratiei prezindentiale, creşterea economică generată de reformă va reduce sau chiar elimina riscul unui deficit excesiv.

Riscul unei creşteri a deficitului bugetar ar putea submina, însă, susţinerea pentru planul fiscal chiar în rândul congresmenilor din Partidul Republican, al lui Donald Trump.

Aceasta ar urma să fie prima modificare majoră a Codului Fiscal al SUA din 1986 încoace.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS