Confidenţialitate

Rectificarea bugetară pune paie pe foc în disputa dintre Cîțu și Orban | AUDIO

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că rectificarea bugetară va fi prezentată în coaliţie, dar decizia privind modul de alocare a fondurilor va aparţine Guvernului pe care în conduce.

“Vom prezenta, bineînţeles, în coaliţie, aşa cum am prezentat şi bugetul, anul trecut, în coaliţie – este normal – sau alocarea bugetului pe anul acesta. Dar decizia şi modul în care se alocă banii se va face la guvern şi nu se face pe criterii politice. Aceştia sunt banii românilor din taxe şi ei vor fi alocaţi întotdeauna pe principiul transparenţei şi eficienţei. Aceşti bani se vor duce acolo unde vor avea cel mai mare randament în economie”, a precizat șeful executivului.

“Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid, atâta timp cât voi fi prim-ministrul României. Toate aceste lucruri se vor face în Guvernul României, fără niciun fel de criterii politice”, a precizat Cîţu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban a declarat, vineri seara, că rectificarea bugetară va trebui realizată cu acordul PNL şi al coaliţiei. “Rectificarea, ca şi legea bugetului de stat, se dezbat atât în partid, cât şi în coaliţie şi vor fi rodul deciziilor luate până la urmă în coaliţie”, a precizat liderul liberalilor. “După primele şase luni, conform legii responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor trebuie să pregătească raportul privind situaţia economică şi bugetară care fundamentează rectificarea bugetară. Aşteptăm pregătirea acestui raport, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, şi în funcţie de aceasta, evident, se va opera o rectificare bugetară”, a adăgat preşedintele PNL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a dat asigurări, luni, în debutul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, că rectificările bugetare se vor realiza în cadrul Guvernului României, “nu la partid”, atâta vreme cât va deţine funcţia de prim-ministru.

“Am semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat. În acest moment estimăm adoptarea ordonanţei cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada de 16 -20 august”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.