Confidenţialitate

Recorduri de infecții cu coronavirus în Europa. Unele spitale, copleșite | AUDIO

În Europa, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Cehia și Germania înregistrează recorduri negative în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19.

Spitalele avertizează că sunt la limită în condițiile în care răspândirea comunitară pare să fie extrem de accelerată.

Polonia are peste 12 mii de infectări noi într-o singură zi, cel mai mare număr de la debutul pandemiei ,iar autoritățile sunt pregătite să anunțe noi măsuri restrictive. Noile măsuri ar viza interzicerea petrecerilor, nunților și botezurilor și trecerea la cursuri online pentru elevii claselor primare.

Ucraina are peste 7 mii de cazuri noi în 24 de ore, iar în Bulgaria s-au înregistrat peste 1.400 de noi infectări, cele mai multe de la debutul pandemiei. În țara vecină, de ieri, masca este obligatorie în toate spațiile deschise unde nu se poate păstra distanțarea fizică.

În Germania numărul noilor cazuri a trecut de 11 mii, printre ei și ministrul Sănătății. Autorittățile au în vedere noi măsuri care vizează distanțarea socială.

Cehia a raportat aproape 15 mii de noi cazuri în 24 de ore, iar magazinele neesențiale au fost închise în încercarea de a stopa răspândirea comunitară. Europa se apropie de 4 milioane de cazuri de COVID-19 active și 245 de mii de decese. Guvernul ceh nu exclude carantina totală, dacă numărul îmbolnăvirilor de COVID 19 continuă să crească. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș