Confidenţialitate

Recorder.ro: Peste 7.000 de persoane s-au vaccinat peste rând, inclusiv rude ale militarilor

O analiză realizată de platforma media Recorder.ro arată că de la începutul vaccinării împotriva COVID-19, în România, 7.000 de persoane s-au vaccinat peste rând, fie persoane din categoria a II-a care s-au imunizat chiar și în decembrie, fie din categoria a III-a.

Ministerul Sănătății a stopat publicarea datelor despre testare și vaccinare, iar consilierul onorific al ministrului Vlad Voiculescu, Ștefan Voinea explică faptul că de două zile, instituția nu mai  are acces la data.gov.ro.

Analiza recorder arată că din cele 7.000 de persoane vaccinate peste rând, din cei peste un million de români, peste 4.000 sunt persoane din etapa a III-a.

Cele mai flagrante situații ar fi la Spitalul Rădăuți.

De asemenea, la Centrul Militar Casa Armatei din Focșani, s-ar fi vaccinat peste rând peste 500 de persoane, din care 79 din etapa a III, așadar persoane sănătoase și tinere.

Contactat de Europa FM, colonelul Vasile Roman, comandant director general al Spitalului Militar din Focșani, a refuzat să ne acorde o explicație.

Anterior, pentru Recorder, comandantul spitalului a admis că persoanele vaccinate în plus ar fi rude ale militarilor, ceea ce ar fi legal, dacă ar fi vorba despre persoane în vârstă sau cu boli cronice.