Confidenţialitate

Consilierul ministrului Sănătății spune că Ministerul nu mai are acces la date din sistemul de vaccinare

În războiul declarațiilor publice dintre Ministerul Sănătății și Guvern pe tema publicării datelor despre testare și vaccinare, consilierul ministrului Vlad Voiculescu anunță pe contul său de Facebook că angajații de la Sănătate nu mai au acces la datele din sistemul public de imunizare.

De două zile, Ministerul Sănătății nu mai  are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie, anunță Ștefan Voinea.

Într-o postare pe Facebook, Ștefan Voinea scrie că, în calitate de consilier onorific al ministrului Sănătății, ce are ca atribuție coordonarea activității de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare, a avut acces la  Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate.

“Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidential”, explică consilierul lui Vlad Voiculescu.

La finalul textului, Ștefan Voinea adaugă și un link către un articol postat de revista Newsweek, pentru context, susține oficialul Ministerului Sănătății.

Articolul este despre cum odată cu publicarea tuturor centrelor de vaccinare și a categoriilor de personal vaccinat, s-au dezavuat și locații în care se imunizează personal militar și civil care pleacă în misiuni în afara țării. Articolul nu precizează despre ce fel de militari este vorba, dacă sunt ai Armatei sau ai serviciilor secrete.