Confidenţialitate

Record de temperatură resimțită la Rio de Janeiro: 62 de grade Celsius. Cum explică meteorologii acest fenomen | AUDIO

Fenomene extreme în Brazilia: În timp ce la Rio de Janeiro s-au resimțit 62,3 grade Celsius în weekend – un nou record de temperatură, în sud ploile fac ravagii. Meteorologii atribuie aceste fenomene extreme schimbărilor climatice și fenomenului El Niño.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși temperatura maximă reală de a fost de 42 de grade Celsius, temperatura resimțită a fost de 62,3 grade Celsius – cea mai ridicată valoare din ultimul deceniu. Temperatura record a fost înregistrată în Guaratiba, un cartier din vestul orașului, zonă unde este concentrată aproximativ 40% din populația orașului Rio de Janeiro.

 

Autoritățile au emis o avertizare, sfătuind populația să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze, potrivit Agentiei France Presse. Temperaturi record au fost și în Sao Paulo, cel mai mare oraș din America de Sud, cu o populație de peste 12 milioane de locuitori.

34,7 grade Celsius au arătat termometrele – cea mai ridicată temperatură pentru o lună martie din 1943, de când se fac măsurători meteorologice. Între timp, sudul Braziliei se confruntă cu ploi torențiale și inundații.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Șantierul Naval Damen: Aproape 1200 de angajați riscă să intre în șomaj din aprilie dacă statul român nu reușește asigurarea comenzilor de lucru | AUDIO