Confidenţialitate

Record de intervenții la Serviciul de Ambulanță în județul Timiș | AUDIO

Record de interventii la Serviciul de Ambulanta in judetul Timis. In ultimele 24 de ore echipajele de pe salvarile din tot judetul au raspuns la nu mai putin de 1100 solicitari. Peste 75 la suta dintre acestea au fost interventii la cazuri de COVID 19. Si asta nu e totul.In zona rosie cu 50 de paturi de la spitalul judetean s-a ocupat aproape complet in doar 2 zile. Pacientii internati aici au forme moderat severe si severe de infectie cu Sars-Cov 2.

In cele peste 1100 de solicitari intra, pe langa transportul pacientilor cu covid 19 fie la evaluare fie la internare si recoltari de probe, testari si chiar transferuri catre spitalele din alte judete avand in vedere ca sectiile de terapie intensiva din Timis au un grad de ocupare de 100 la suta de cateva saptamani bune. Medicii cu greu gasesc locuri in spitale pentru a-I trata pe pacienti.

Situatia este dramatica, spun cei de pe ambulanta. Autospecialele asteapta uneori si 2 ore in curtile unitatilor sanitare pentru a preda pacientul. In tot acest timp, cei mai multi dintre bolnavi au nevoie de oxigen suplimentar.

Medicii spun ca bolnavii suna in ultimul moment la ambulanta, atunci cand nu mai pot sa respire. De multe ori, e prea tarziu. Majoritatea au o afectare pulmonara de peste 50-60 atunci cand sunt preluati de cei de la salvare.

Intre timp spitale incep sa se sufoce din cauza numarului mare de cazuri. O zona rosie deschisa la Spitalul Judetean din Timisoara, pentru bolnavii cu forme severe de covid 19 a fost ocupata in doar 2 zile.

Reprezentantii Spitalului Judetean incearca acum sa extinda zona rosie cu inca 60 de paturi cu oxigen de mare debit pentru cazurile de preterapie insa ceea ce le lipseste sunt paturile ATI.

In ultimele 24 de ore, in judetul Timis au fost inregistrate aproape 600 de noi cazuri de infectie cu Sars- Cov 2. Majoritatea sunt persoane nevaccinate. In acelasi timp, s-au inregistrat si 5 decese.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Turcu