Confidenţialitate

Record: Cel mai distribuit mesaj pe Twitter

Textul lui Carter Wilkerson, un tânăr american, prin care  cere unui lanţ de restaurante fast-food să îi ofere timp de un an, în regim de gratuitate, chicken nuggets, a devenit cel mai distribuit mesaj din toate timpurile pe Twitter, potrivit BBC.

Mesajul tânărului a doborât precedentul record în domeniu, deţinut de prezentatoarea TV Ellen DeGeneres, când a ajuns la 3.490.249 de redistribuiri pe această reţea de microblogging.

”Nu ne aşteptam la un asemenea răspuns în urma mesajului publicat de Carter şi nu am putut să anticipăm sprijinul copleşitor pe care el l-a primit”, a declarat un purtător de cuvânt al lanţului de magazine fast-food Wendy’s.

Compania americană a donat deja 100.000 de dolari unei fundaţii de caritate, în numele adolescentului.

Pe 5 aprilie, Carter Wilkerson a publicat un mesaj pe Twitter prin care i-a rugat pe managerii restaurantului local Wendy’s să îi spună de câte redistribuiri ale textului are nevoie pentru a beneficia timp de un an de tichete gratuite pentru chicken nuggets.

Administratorii contului de Twitter al restaurantului local i-au răspuns foarte prompt: ”18 milioane”.

”Consideră că e ca şi rezolvat”, a răspuns tânărul.

Apoi, Carter Wilkerson a publicat un screenshot cu aceste teste, însoţit de mesajul următor: ”Vă rog să mă ajutaţi. Un om are nevoie de chicken nugget-urile sale”.

Mesajul a devenit foarte repede viral şi a ajuns la 2 milioane de redistribuiri în doar două zile după publicare.

A fost distribuit de companii globale, precum Apple Music, Microsoft, Amazon, Google şi Twitter, dar şi de celebrităţi, inclusiv de actorul Aaron Paul, unul dintre protagoniştii serialului ”Breaking Bad”.

Recordul de redistribuiri ale unui mesaj de pe Twitter a aparţinut până marţi prezentatoarei de televiziune Ellen DeGeneres şi a fost realizat cu ajutorul unui selfie de la gala premiilor Oscar din 2014.

Acea fotografie, în care apăreau numeroşi actori de calibru, precum Brad Pitt, Angelina Jolie, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey şi Meryl Streep, a fost redistribuită de peste 2,1 milioane de ori până la încheierea galei.