Confidenţialitate

Reconciliere în familia regală: fostul principe Nicolae a primit acordul de a participa la înmormântarea Regelui Mihai

Fostul principe Nicolae a primit acordul Casei Regale de a participa la funeraliile Regelui Mihai. Nicolae Medforth-Mills a primit o adresă din partea Casei Regale, prin care a fost anunţat că poate participa la funeraliile Regelui Mihai, aşa cum ceruse.

Acordul vine după o perioadă extreme de tensionată între fostul principe și Casa regală. La începutul lunii noliembrie, Nicolae Medforth-Mills a fost acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu, după ce ar fi forţat uşa de la reşedinţa din Elveţia a Majestăţii Sale.

Anunțul a fost făcut atunci  printr-un comunicat de presă, de Casa Regală, care a înaintat și o plângere la poliţia elveţiană.

După decesul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae susţinea că nu a fost informat de familia sa cu privire la moartea bunicului său, însă va fi prezent la înmormântarea de la Curtea de Argeş.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la reședința sa din Elveţia. Trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi adus în România pe 13 decembrie, iar înmormântarea va avea loc pe 16 decembrie.

România se va afla în doliu în intervalul 14-16 decembrie.