Recomandări de weekend

Un târg la MŢR şi un concurs de caiace pe domeniul schiabil Transalpina vor anima sfârşitul de săptâmănă.

La Primele Ştiri, Andrei Paleu şi Florin Badea au selectat câteva recomandări pentru acest sfârşit de săptămână.

Muzeul Ţăranului Român deschide, în această dimineaţă, porţile unui târg de iarnă. În curtea interioară a MŢR, producătorii vor aduce tot felul de bunătăţi.

Ajunsă la a 3-a ediţie, expoziţia gastro-culturală Ozosep se desfăşoară, în weekend, în curtea Institutului Maghiar din București. Vizitatorii vor găsi produse tradiţionale secuieşti: de la bucate din carne, brânzeturi, kurtos, dulceţuri, dar şi pâine de casă, pălincă sau bere artizanală. Toate pot fi degustate. Expoziţia cu vânzare se deschide mâine la ora 11.

Astăzi, stagiunea muzicală de la Buşteni continuă cu un recital pentru copii la Centrul Cultural ‘Aurel Stroe’. Intitulat ‘Poveşti muzicale’, acesta este susţinut de Vlad Faur, la trombon, şi Mariana Faur, la harpă. Cei artişti de la Filarmonica din Timişoara îi vor ‘plimba’ pe copii prin operele lui Schubert, Saint-Saens, Handel, Sostakovici şi, mai ales, prin muzica filmelor de desene animate.

Soliştii Operei Comice pentru Copii susţin, sâmbătă, la prânz, un concert-lecţie dedicat copiilor, marcând astfel împlinirea a 156 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească.

Teatrul de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian’ inaugurează noul sediu, situat lângă Biblioteca Naţională a României, cu aşteptata premieră ‘Fantoma de la Operă’. Din distribuţie fac parte soprana Irina Baianţ, Adrian Nour, finalist la Vocea României, şi Florin Ristei, câştigător de X Factor.

Opera Română Craiova ne invită, sâmbătă, de la orele 19.00, la spumosul spectacol ‘Don Pasquale’. Încântătoare combinație între commedia dell’arte și bel canto, piesa devine o irezistibilă și molipsitoare comedie a moravurilor, în care umorul derivă atât din situaţiile create cât și din tipologia personajelor.

Sâmbătă seara, Direcţia 5 concertează la Timişoara. Spectacolul face parte din proiectul muzical ‘Rock’n Roll, Baby’.

Duminică, de la ora 10.00, Ateneul Român va găzdui două concerte din seria ‘Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica’, dedicate instrumentelor de percuţie.

Duminică, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Naţional Cluj-Napoca, se joacă piesa ‘Conu Leonida faţă cu reacţiunea’, de I.L. Caragiale, în regia lui Laurian Oniga.

În premieră pentru ţara noastră, pe domeniul schiabil Transalpina va fi organizat un concurs de caiace. Evenimentul din Voineasa-Obârșia Lotrului va aduna la start, sâmbătă, peste 50 de ambarcațiuni, care în mod normal sunt folosite de pasionații sporturilor nautice pe ape învolburate.

Concursul va avea trei probe. Cea dintâi este una contra cronometru pentru fiecare caiac. În cea de-a doua, se vor întrece pe zăpadă câte două ambarcaţiuni. Cea mai spectaculoasă probă va fi, fără îndoială, cea de sărituri pe trambulină.