Reclama Rimmel în care apare Cara Delevingne, interzisă din cauza exagerărilor conţinute

O reclamă pentru un produs tip mascara al companiei de produse cosmetice Rimmel, în care apare Cara Delenvigne, a fost interzisă în Marea Britanie, întrucât ”induce telespectatorii în eroare”.

Advertising Standards Authority (ASA), organismul de reglementare a reclamelor din Marea Britanie, a considerat că spotul induce telespectatorii în eroare, prin folosirea unor tehnici care exagerează aspectul ”genelor periculos de îndrăzneţe” ale top-modelului, informează BBC.

Reclama nu precizează  faptul că top-modelul Cara Delevingne a beneficiat pentru filmare de inserţii individuale de gene pentru a completa spaţiile dintre firele ei de păr şi că unele dintre genele sale au fost redesenate în post-producţie, pe computer.

Advertising Standards Authority a decis că reclama nu poate fi difuzată în forma ei actuală.

Coty UK, grupul care deţine brandul Rimmel, spune că reclama prezintă noul produs cu acurateţe şi că genele modelului Cara Delevingne erau deja ”voluminoase şi lungi” atât înainte, cât şi după utilizarea inserţiilor suplimentare de gene.

Reprezentanţii Coty UK consideră că au folosit inserţii de gene ”doar pentru a umple spaţiile libere şi pentru a crea o linie uniformă de gene”, adăugând că această tehnică este ”în concordanţă cu practicile din industria modei”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS