Rechizitoriu DNA în dosarul lui Oprea: Din banii DIPI, au fost cumpărați pantofi, o canapea și două fotolii, ceas și insigne de aur

Ies la iveală noi informații privind achizițiile ilegale făcute la ministerul de Interne, când instituția era condusă de Gabriel Oprea.

Din banii pentru misiuni ai DIPI – Departamentul pentru Informații și Protecție Internă –  au fost cumpărate, pe lângă mașina Audi, diverse produse: pantofi bărbătești, un ceas, insigne de aur, canapea și două  fotolii – reiese din rechizitoriul procurorilor DNA.

Procurorii DNA spun că a fost cheltuită ilegal suma de 240.000 de lei, alocată Departamentului de Informații și Protecție Internă pentru misiuni.Destinația banilor ar fi fost schimbată de fostul șef al DIPI, Gheorghe Nicolae, care a transformat cheltuielile operative ale Departamentului în cheltuieli de protocol ori pentru înzestrarea instituției.

Astfel, au fost cumpărate diverse produse: coșuri de cadouri, vin, whisky, palincă, țigări, cafea, un brad, decorațiuni și bomboane de pom, carioci, rame foto, insigne de aur, un ceas, o canapea și două fotolii și chiar pantofi bărbătești.

De altfel, membrii comisiei de control al fondurilor operative au identificate situații în care justificarea cheltuielilor era ilegală sau motivele invocate erau neverosimile. În documente, apărea de exemplu că unele surse, cu nume de femeie erau recompensate cu cantități mari de băuturi alcoolice ori cu încălțăminte pentru bărbați, mărimea 46.

Imediat după demisia cabinetului Ponta, fostul șef al DIPI a ceruut distrugerea acestor documente care arătau cheltuielile ilegale din banii departamentului. În acest dosar, atât fostul șef al DIPI, Gheorgeh Nicolae, cât și fostul ministru de interne, Gabriel Oprea au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS