Reactiile principalilor 6 candidati la prezidentiale, dupa inchiderea urnelor

Premierul Victor Ponta , pe care exitpollurile il dau cu procente intre 38 si 41 % , se va întâlni marti cu reprezentanții coaliției de guvernare, pentru a anunța persoana sau persoanele care pot conduce ‘un guvern USL’. Ponta îl invită pe Klaus Iohannis, contracandidatul intrat în turul doi al prezidenţialelor, la o confruntare televizata în a doua săptămână a campaniei care urmează.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat după închiderea urnelor că rezultatul alegerilor prezidențiale este unul foarte bun, care arată că se produce schimbarea, el mulțumindu-le românilor care au ieșit la vot. ‘În ciuda tuturor pomenilor electorale, a tuturor ordonanţelor făcute să creeze avantaj pentru candidatul Guvernului, rezultatul arată foarte clar: românii au votat corect’, a adăugat Iohannis, care a obtinut in exitpolluri intre 31-32 de procente. Klaus Iohannis a reclamat proasta organizare a alegerilor în ţară şi în străinătate, unde mulţi alegători nu au putut vota, el solicitând BEC prelungirea votării.

Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat că locul trei obţinut în primul tur al prezidenţialelor este o ‘un obiectiv’ pe care consideră că l-a atins, deşi a avut ‘cea mai grea campanie din ultimii 25 ani’. Elena Udrea e cotata cu 5-6%.

Si candidatul independent Monica Macovei a criticat modul prost in care autoritatile au organizat alegerile pentru romanii din strainatate. Acest lucru i-a impiedicat pe multi sa -si exercite dreptul de a vota ,a spus Macovei, pe care sondajele o crediteaza cu intre 4,5 si 6 % Macovei a mai declarat ca din 2 noiembrie ‘începe revoluţia oamenilor cinstiţi’, marcind aparitia unui al treilea pol în România.

Liderul UDMR , Kelemen Hunor este multumit cu voturile pe care le-a strins, ( intre 5 si 6 %, potrivit sondajelor ) si, chiar daca pentru el campania se incheie aici , anunta ca isi va continua proiectul.

La rindul sau, candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu a multumit celor care i-au dat votul si a spus că nu -si va abandona proiectul ‘România, a şaptea putere a Europei’, pentru că tara are nevoie pentru progres. După o consultare a structurilor de conducere PLR, se va decide cui ii va acorda sprijinul in turul II.