Confidenţialitate

Reacțiile politicienilor după moartea Regelui Mihai I

Premierul Mihai Tudose a postat pe pagina sa de socializare un mesaj de condoleanțe:

“Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României.
Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră.
Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie.

Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!

Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru” (Regele Mihai, discurs în Parlament în 2011).

O reactie a venit tot pe Facebook si de la Primarul General, Gabriela Firea: „A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor și reper moral pentru generațiile ce vor urma… Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!”