Confidenţialitate

Reacțiile liderilor politici, după nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier din partea PNL | AUDIO

Liberalii încep de joi, oficial, negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să dea guvernul.

L-au nominalizat ca premier pe ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Poartă discuţii acum cu USR Plus, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale.

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că pe Florin Cîţu îl recomandă negocierile purtate cu partenerii internaţionali, faptul că a reuşit să menţină ratingul de ţară şi că ştie care sunt problemele României în acest moment:

„Domnul ministru Cîțu a purtat negocieri extrem de importante, a reușit, alături de Banca Național și de Guvern, să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă. Cunoaște foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării. (…) Eu cred că este o propunere foarte bună.„

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din partea USR, vicepreşedintele Cătălin Drulă a spus la Europa FM că e prea devreme pentru a spune dacă agreează propunerea. Formaţiunea va merge la consultările de la Cotroceni cu nominalizarea lui Dacian Cioloş ca premier:

„Am avut o relație bună cu domnul Cîțu, știu că are ideile corecte, dar un răspuns se dă după o discuție cu domnul Cîțu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, pe de altă parte, a spus la România TV că parlamentarii Uniunii ar fi votat încă din martie un guvern condus de Cîţu. Ministrul de Finanţe a fost propus şi atunci, dar s-a retras înainte de votul din Parlament.

Din partea PSD, preşedintele Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că nu va vota un guvern condus de Cîţu şi că nominalizarea lui ar fi o bătaie de  joc.

Şi co-preşedintele formaţiunii AUR, George Simion, a respins ideea şi a catalogat-o la televiziunea B1 drept o glumă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu