Confidenţialitate

Reacții la nivel internațional după violențele de la Washington | AUDIO

Cancelariile internaționale s-au declarat preocupate de protestele violente de la Washington şi cer respectarea rezultatului scrutinului prezidenţial, câştigat de Joseph Biden.

“Congresul Statelor Unite este un templu al democraţiei. Este şocant să asistăm la scenele petrecute în Washington. Avem încredere că Statele Unite vor asigura transferul paşnic al puterii către Joe Biden”, a declarat, prin Twitter, preşedintele Consiliului European.

“Voturile democratice trebuie respectate”, a transmis la rândul său David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

„Sunt încrezătoare în forța instituțiilor și democrației americane. Transferul pașnic al puterii este esențial. Joe Biden a câștigat alegerile. Aștept să lucrez cu el din postura de viitor președinte al Sttelor Unite“, a scris azi noapte pe twitter și  șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

“Scene şocante la Washington D.C. Rezultatul scrutinului democratic trebuie respectat”, spune și secretarul general NATO.

“Scene ruşinoase în Congresul american. Statele Unite reprezintă democraţia pe plan mondial şi este esenţial să aibă loc un transfer paşnic şi ordonat al puterii”, a comentat premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

O reacție a venit și din partea Bucureștiului.

„Violențele din Washington DC sunt îngrijorătoare și inacceptabile. Avem încredere în democrația americană, care trebuie să rămână un model în lume”, scrie în mesajul Ministerului român de Externe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ioana Brustur Căpitanu