Confidenţialitate

Reacții la moartea legendarului Sean Connery

Moartea îndrăgitului actor scoțian Sean Connery a generat un val de reacții.

În vârstă de 90 de ani, starul era cunoscut atât pentru rolurile de film, între care agentul secret britanic James Bond, cât şi pentru sprijinul acordat independenţei Scoţiei faţă de Marea Britanie, scrie agenţia Reuters.

“Cu atâta tristeţe am auzit de plecarea unuia dintre adevăraţii mari ai cinematografiei. Sir Sean Connery va fi amintit ca Bond şi mult mai mult. El a definit o epocă şi un stil. Spiritul şi farmecul pe care le-a portretizat pe ecran pot fi măsurate în mega waţi; el a ajutat la crearea blockbuster-ului modern. Va continua să influenţeze actori şi regizori deopotrivă pentru anii următori. Gândurile mele sunt cu familia şi cu cei dragi lui. Oriunde s-ar afla, sper că există un teren de golf”, a spus actorul britanic Daniel Craig.

“A fost şi va fi întotdeauna amintit ca James Bond original, a cărui intrare definitivă în istoria cinematografiei a început când a spus acele cuvinte de neuitat – ‘Numele este Bond … James Bond’. A revoluţionat lumea cu interpretarea sa îndrăzneaţă şi spirituală a agentului secret sexy şi carismatic. El este fără îndoială în mare măsură responsabil de succesul seriei şi îi vom fi recunoscători pentru totdeauna”, consideră Michael G Wilson şi Barbara Broccoli, producători ai seriei ”Bond”

“Fiecare zi de platou cu #SeanConnery a fost o lecţie despre cum să acţionezi pe ecran. Dar toată acea carismă şi putere – asta a fost cu totul unic pentru Sean. Să se odihnească în pace acest mare om, acest mare actor”, a transmis Sam Neill, care i-a fost partener în filmul ”Vânătoarea lui Octombrie Roşu”.

“Sean Connery a fost o legendă a filmului, chiar mult după anii săi de glorie. Cele mai puternice personaje Bond au fost formate de el şi el a fost Perfect. A murit astăzi la vârsta de 90 de ani, un erou suav până la sfârşit”, a opinat actorul american George Takei.

“Sean a fost o legendă globală, dar, în primul rând, a fost un patriot şi scoţian mândru. Prezenţa lui falnică la deschiderea Parlamentului scoţian a fost un semn al dedicării sale faţă de ţara sa. A fost pe tot parcursul vieţii un susţinător al unei Scoţii independente şi aceia dintre noi care împărtăşim această credinţă îi datorăm o mare recunoştinţă”, consideră Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei.

Sir Sean Connery avea 90 de ani.