Reacții în PNL după aflarea primelor rezultate la alegerile parlamentare. Alina Gorghiu refuză să vorbească despre o eventuală demisie

Reacții în PNL după ce partidul condus de Alina Gorghiu nu a obținut un scor atât de bun pe cât și-ar fi dorit la alegerile parlamentare – în jur de 20%, potrivit exit-pollurilor.

Mai mulți lideri de filiale din țară sunt de părere că, după afișarea rezultatelor finale, ar fi nevoie de alegeri interne.

În replică, șefa PNL – Alina Gorghiu – refuză să dea un răspuns referitor la o eventuală demisie și spune că așteaptă rezultatele finale.

Șeful campaniei PNL, Gheorghe Falcă, susține că, așa cum arată primele rezultate, liberalii vor fi în opoziție în următorii 4 ani.

Rezultatul alegerilor va fi analizat în interiorul partidului, a adăugat primarul municipiului Arad.

La rândul său, liderul PNL Timiș – Nicolae Robu – spune că a intuit rezultatul anunțat de primele sondaje realizate la ieșirea de la urne, dar că nu este mulțumit.

”…trebuie să facem alegeri cât mai repede la nivelul PNL. Până la alegeri, cineva trebuie să joace rolul de președinte, că îl joc eu, că îl joacă alții, asta e prea puțin important”….a declarat acesta pentru agenția de știri Mediafax.

Despre reorganizare a vorbit și liderul PNL Călărași. Răducu Filipescu a declarat pentru news.ro că, cităm, alegerile interne în partid sunt ”absolut necesare” și ”se impune eventual o conducere reformată, care să preia partidul să-l organizeze şi să-l pună pe şine”.

Cofruntată cu nemulțumirea șefilor PNL din teritoriu, lidera formațiunii – Alina Gorghiu spune că așteaptă rezultatele finale.  Iată ce declara aceasta puțin după ora 21, ora la care s-au închis secțiile de votare.

Eu îmi menţin toate declaraţiile, inclusiv acelea care vă spun acum sau prin care vă spun acum că meciul acesta trebuie jucat până la capăt. Şi aşa vom face”, a declarat preşedintele PNL.

Alina Gorghiu a promis în luna octombrie că va demisiona de la şefia PNL dacă partidul pe care îl conduce nu va intra la guvernare după alegerile din 11 decembrie.

„Eu îmi asum foarte clar o demisie dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României”, a declarat atunci Alina Gorghiu.

Amintim, exit-poll-ului realizat de IRES la ora 21 la comanda Digi 24, PNL s-a clasat pe locul al doilea la aceste alegeri, cu un scor de aproximativ  21%.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS