Reacții după victoria cu Ungaria și programul handbalistelor române la CM din Japonia

Selecționerul Ungariei, Kim Rasmussen a atacat arbitrajul la finalul meciului cu România, de la Campionatul Mondial din Japonia.

Antrenorul care condus-o pe CSM București la câștigarea Champions League în 2016, a recunoscut că echipa lui și el însuși poarta întreagă vină pentru nivelul jocului din finalul partidei, însă acuză și arbitrajul.

“E cel mai dezamăgitor meci al carierei mele, însă este rușinos fiindcă s-a ajuns la acest nivel cu arbitrajul”, a spus Rasmussen.

Tehnicianul scandinav crede că dacă unguroaicele nu ar fi avut o eliminare, adversara nu ar fi egalat 27-27 și nu ar fi primit aruncarea de la 7 metri care i-a adus victoria la limită.

După victoria contra reprezentativei maghiare, handbalistele “tricolore” vor juca în Grupa Principală 2 – unde intră fară niciun punct, din cauza înfrângerilor cu Spania și Muntenegru.

Practic, româncele vor trebui să câștige toate partidele și să fie ajutate și de rezultatele indirecte, pentru a spera la un loc în semifinale.

Primul meci îl vor juca duminică, de la ora 11:00, împotriva Rusiei, care a învins tot vineri Suedia, cu 30-22.

Marți de la 8:00 dimineața vor întâlni Suedia, iar miercuri la aceeași oră se vor lupta cu selecționata țării gazdă, Japonia.

Semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin se vor disputa vinerea viitoare, iar finala are loc duminică, 15 decembrie.

Câștigătoarea turneului final va merge direct la Jocurile Olimpice de anul viitor, iar primele clasate vor participa la competiții pre-olimpice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS