Reacții după realegerea lui Joseph Blatter în fruntea FIFA

Victoria lipsită de strălucire a controversatului Joseph Blatter în alegerile pentru șefia FIFA a stârnit numeroase reacții, în contextul scandalului de corupție care afectează grav imaginea forului fotbalistic european. 7 înalți oficiali au fost arestați, la Zurich, suspectați de luare de mită și spălare de bani, mandate fiind emise de autoritățile din SUA.

Ralegerea elvețianului a fost salutată doar de Rusia, care a subliniat că se impune o reformă internă.

În ciuda prieteniei vechi ce îl leagă de Blatter, preşedintele UEFA, Michel Platini, a devenit în ultimele zile un critic dur al acestuia. În opinia italianului, o schimbare la nivelul forului fotbalistic mondial este “crucială”.

Joseph Blatter a denunțat ceea ce a numit campania de “ură”împotriva sa, dar a adăugat că și-a “iertat” contestatarii și speră într-o bună colaborare, pe viitor, cu forul european.

Cei doi se vor afla față în față, astăzi, la sediul FIFA, cu ocazia repartizării locurilor pe confederații, pentru Cupele Mondiale din 2018 și 2022, din Rusia, respectiv Qatar.

Retras din cursă săptămâna trecută, fostul internaţional portughez Luis Figo a scris, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că “fotbalul a pierdut”.