Confidenţialitate

Reacții după demiterea lui Stelian Ion: Liderii USR PLUS l-au comparat pe Florin Cîțu cu Liviu Dragnea

Un val de reacții a urmat după demiterea lui Stelian Ion. Lideri din USR PLUS l-au criticat pe premierul Florin Cîțu pentru gest, comparându-l cu fostul lider PSD Liviu Dragnea. Între timp, mai mulți miniștri liberali au venit cu argumente în favoarea premierului.

În tabăra USR PLUS, mesajul este clar – nu-l mai vor pe Florin Cîțu la conducerea guvernului.

Cei doi lideri, Dan Barna și Dacian Cioloș, au ieșit separat cu mesaje în care l-au criticat pe premier.

Dan Barna a scris pe Facebook că Florin Cîțu a arătat că nu poate conduce nimic și trebuie să plece. „Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.”, scrie Barna.

Dacian Cioloș pe de altă parte spune că premierul a demis fără motiv al doilea ministru USR PLUS și că a subordonat Guvernul intereselor PNL. „Promisiunea făcută primarilor PNL e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.”, a scris Cioloș pe Facebook.

În rândul PNL, deși sunt și nemulțumiți la adresa premierului, public au ieșit mai ales susținătorii lui. Între aceștia, Ministrul Energiei, Virgil Popescu. El a scris că susține programul de investiții Anghel Saligny și că Florin Cîţu modernizează România. “Am încredere că partenerii de la USR PLUS nu fac «opoziţie» la putere fiind”, a adăugat Virgil Popescu.

Un mesaj similar a dat și noul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu. A scris că mizează pe faptul că USR-PLUS va înţelege că momentul de criză trebuie depășit, pentru ca această coaliţie să modernizeze România.

Senatorul PNL Alina Gorghiu spune că PNL susține total decizia premierului privind revocarea ministrului Justiției. ”Sper că USR PLUS va fi responsabil şi va urmări interesele celor mulţi. Să nu iasă de la guvernare”, scrie Gorghiu.

Critici au venit de la deputatul liberal Alexandru Kocsis, care spune că nu e de acord cu politica pumnului în gură practicată de Florin Cîțu. ”Decât să plece USR-PLUS din coaliţie şi să se destrame totul, mai bine pleci tu din Guvern, Florine”, i-a transmis deputatul premierului.

Foto: INQUAM/George Călin