Confidenţialitate

Reacții după anunțul prăbușirii avionului lui Prigojin. Joe Biden: „Nu sunt surprins”

Preşedintele american Joe Biden “nu este surprins” de posibila moarte a liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Puţine lucruri se întâmplă în Rusia fără ca Putin să nu aibă de-a face”, a declarat liderul de la Casa Albă.

O reacție a venit și de la Kiev:  Prăbuşirea unui avion în Rusia, în care, liderul grupului de mercenari Wagner, figurează pe lista de pasageri, este un “semnal” trimis de preşedintele Vladimir Putin elitelor ruse, a declarat un consilier al preşedinţiei ucrainene.

O aeronavă care aparținea lui Egvheni Prigojin, șeful grupării de mercenari Wagner, s-a prăbușit aseară la nord de Moscova. Prigojin se afla pe lista de pasageri.

Nu sunt supraviețuitori ai accidentului – anunță autoritățile ruse.

10 pasageri se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit ieri în apropiere de Moscova- scrie Reuters. Pe lista pasagerilor se află și liderul Wagner, Evgheni Prigojin, care în urmă cu două luni a condus o rebeliune a mercenarilor împotriva conducerii militare ruse. Gruparea s-a retras, însă, după câteva ore.

După ce a fost anunțat accidentul aviatic, reacțiile liderilor internaționali nu au întârziat să apară. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a sugerat că Vladimir Putin s-ar afla în spatele prăbușirii aeronavei și că nu este surprins.

Iar un consilier al  președinției ucrainene citat de AFP afirmă că, citez „eliminarea spectaculoasă a lui Prigojin la două luni după tentativa de lovitură de stat este un semnal al lui Putin către elitele ruse înainte de alegerile din 2024. El a adăugat și că liderul de la Kremlin „nu iartă pe nimeni”.

Foto: Shutterstock