Reacție membru CNA: Ministrul de Interne își depășește atribuțiile când se referă la libertatea de exprimare a jurnaliștilor

Valentin Juncan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, o acuză pe carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, că își depășește atribuțiile atunci când vorbește despre faptul că anumiți jurnaliști au promovat protestele de stradă din ultimele zile.

Valentin Juncan precizează într-un comunicat : „În cadrul conferinței de presă de astăzi, de la Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Carmen Daniela Dan a făcut o serie de declarații referitoare la modul în care jurnaliștii își exercită dreptul la liberă exprimare. Prin cele susținute, ministrul de interne demonstrează necunoașterea art. 30 din Constituția României, referitor la libertatea de exprimare. Mai mult ministrul de interne își depășește atribuțiile punând la îndoială rolul fundamental al presei.

Dacă doamna Carmen Daniela Dan preferă comunicarea numai cu o anumită parte a presei, acceptând astfel și comportamentul acesteia, este o chestiune care ține exclusiv de capacitatea dânsei de a interacționa cu mass-media.

Invit ministrul Afacerilor Interne să sesizeze Consiliul Național al Audivizualului – C.N.A. sau oricare instituție judiciară, în situația în care constată încălcări ale Legii audiovizualului sau ale altor norme civile în domeniul comunicării publice.

Declarațiile de tipul celor de astăzi, făcute de la pupitrul unui minister fundamental, nu au legătură cu normalitatea care ar trebui să exsiste între autoritățile statului și presă.”

Foto: CNA

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS