Confidenţialitate

Reacția opoziției la declarațiile liderilor PNL și PSD. Cătălin Drulă: „Ce vedem astăzi este unirea PSD și PNL. Aceasta e adevărata comasare”

Opoziția reacționează în urma deciziei anunțate miercuri seara de liderii politici din PNL și PSD. Liderul USR a scris într-o postare pe Facebook, în urma declarațiilor comune făcute de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, că „Ce vedem astăzi este unirea PSD și PNL. Aceasta e adevărata comasare: a PSD cu PNL. Vorbim de un partid unic care luptă împotriva românilor”.

„Alianța Dreapta Unită a decis să aibă candidați comuni la toate rândurile de alegeri din 2024. Nu îi vom lăsa să fure votul românilor. Nu îi vom lăsa ca înțelegerile lor obscure să conteze mai mult decât votul fiecărui român.

Vom contesta orice comasare pe toate căile legale. De asemenea, Dreapta Unită cere declanșarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptarea de urgență a legii de alegere a primarilor în două tururi și reducerea numărului de parlamentari la 300. Ne-au arătat ce pot face în ultimii doi ani: taxe mărite și scumpiri care au ajuns să sufoce milioane de familii.

În tot acest timp, ei s-au preocupat de privilegiile lor, de baroni și pensii speciale. Românii strângeau cureaua, ei jefuiau bugetul țării. Românii îndurau, ei își dădeau pensii speciale.

Alianța Dreapta Unită este pregătită să câștige alegerile, oricâte comasări ar face ei și oricâte piedici ne-ar pune. Suntem aici să luptăm pentru o Românie modernă, în care banii publici merg către spitale, școli și autostrăzi, nu în conturile lor. Vă chem alături de mine și de Dreapta Unită în lupta cu partidul unic PSD-PNL”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Alegeri 2024. Nicolae Ciucă: Comasare a alegerilor europarlamentare cu listă comună și alegerile locale prin forțe proprii | VIDEO