Confidenţialitate

Reacția lui Lucian Bode după declarația lui Iohannis în contextul plagiatului: „Am făcut totul la virgulă. Nu am încălcat nicio prevedere legală” | AUDIO

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis în cazul verdictului de plagiat primit de ministrul de Interne, Lucian Bode. Președintele spune că ministrul și conducerea liberalilor ar trebui să vină cu o decizie clară în acest caz până la rocada dintre PNL și PSD la șefia Guvernului.

Declarația a fost făcută după ce jurnaliștii l-au întrebat pe Iohannis dacă i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să facă un pas în spate, după ce comisia de etică a Univeristății Babeș Bolay din Cluj a confirmat că acesta a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Președintele României: Mă aștept ca până la rocada guvernamentală să se ia o decizie

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Din câte am înțeles din spațiul public, nu chiar așa a spus Comisia, dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate foarte în serios și eu am încredere în PNL și domnul Bode personal vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Eu personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, a spus președintele României – Klaus Iohannis.

Citește și: Iohannis, prima reacție despre plagiatul lui Bode: „Mă aștept ca până la rotația guvernamentală să se ia o decizie” | AUDIO

Lucian Bode: Am curajul să spun aici în fața dumneavoastră că nu am încălcat nicio prevedere legală. Am făcut totul la virgulă

După reacția președintelui, ministrul de Interne, Lucian Bode a insistat că a respectat legea atunci când și-a scris lucrarea de doctorat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am toată… am convingerea, garanția, certitudinea, curajul să spun aici în fața dumneavoastră că nu am încălcat nicio prevedere legală. Dimpotrivă, le-am făcut la virgulă. Am parcurs fiecare procedură la virgulă tocmai pentru a nu fi într-o situație de a da explicații publice. Deci, am această împăcare că am respectat legea și instituțiile statului s-au pronunțat”, a spus Lucian Bode.

Ministrul de Interne a dat, pentru a doua oară, în judecată Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, dar nu pentru a contesta decizia de plagiat.

Ministrul Bode a cerut, inițial, doar suspendarea deciziei comisiei de etică a Universității de a-i analiza lucrarea, iar solicitarea i-a fost respinsă și a înaintat recurs. Apoi, Lucian Bode a solicitat instanței să anuleze hotărârea prin care comsiai s-a autosesizat pentru a-i verifica lucrarea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Lucian Bode a cerut retragerea cărții bazate pe teza de doctorat după constatarea plagiatului. Editura a acceptat | AUDIO