Confidenţialitate

Reacția lui Ilie Năstase după suspendarea sa decisă de Federatia Internationala de Tenis

Potrivit sancțiunii decise de federația Internațională de tenis, Ilie Năstase nu va putea sa asiste la nicio competitie sub egida ITF pana in 2021. In plus, va plati o amenda de 10.000 de dolari.

Sanctiunea ii interzice lui Nastase intrarea la Cupa Davis si Fed Cup, sau la turneele ITF, care sunt de obicei concursuri mici. El va putea fi invitat fara probleme la Grand Slam-uri, turneele Masters sau Premier, ce sunt organizate de ATP si WTA – forurile profesioniste ale tenisului masculin si feminin. Amintim, Ilie Nastase a fost dat afara din arena de la Constanta, fiindca le-a adresat injurii jucatoarelor dar si antrenoarelor si jurnalistilor din Anglia din postura de capitan nejucator al reprezentativei Romaniei.

Deasemenea, el a avut remarci considerate ca fiind cu tenta rasista, despre copilul nenascut al Serenei Williams.

Fostul tenisman, Ilie Năstase spune că a fost dezamăgit, dar nu surprins de  decizia dată asupra cazului său.

El spune că în alte încălcări mult mai grave, Federaţia Internaţională de tenis a aplicat sancţiuni mai mici, dând ca exemplu cazuri de dopaj, sau în care jucători au ameninţat cu moartea sau chiar au agresat fizic arbitrii.

Ilie Năstase acuză Federaţia Internaţională că a tratat părtinitor cazul, subliniind că investigaţia împotriva sa a fost soluţionată la Londra, de către un complet al cărui reprezentant este şi el de naţionalitate britanică.

Astfel, fostul mare tenisman român va ataca decizia Federației Internaționale de tenis la foruri independente şi imparţiale.