Confidenţialitate

Reacția liderului PSD după decizia CE de a ridica MCV pentru România: „Suntem și mai aproape de aderarea la Schengen”

Comisia Europeană a anunțat marți, 22 noiembrie 2022, că Mecanismul de Cooperare și Verificare va fi ridicat pentru România. Liderul PSD Marcel Ciolacu scrie pe Facebook că această decizie „confirmă că actuala coaliție de guvernare este pe drumul corect în ceea ce privește reformele și respectarea tuturor angajamentelor europene”.

„Mecanismul de Cooperare și Verificare – MCV va fi ridicat pentru România! Este o veste extraordinară care vine astăzi de la Comisia Europeană și confirmă că actuala coaliție de guvernare este pe drumul corect în ceea ce privește reformele și respectarea tuturor angajamentelor europene”, spune Marcel Ciolacu.

„Demararea procedurilor pentru ridicarea MCV înseamnă că suntem și mai aproape de aderarea la Schengen. Acesta este al doilea și cel mai mare obiectiv pentru România!”, mai scrie liderul PSD pe Facebook.

„În pofida unor trompete politice care n-au știut decât să arunce cu noroi în permanență și să submineze interesele noastre ca stat, am demonstrat că ideea de a forma o mare coaliție de guvernare pentru a duce la bun sfârșit toate aceste lucruri care trenau de foarte mult timp a fost cea mai bună decizie pentru România și pentru români”, conchide Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Președintele României, despre ridicarea MCV pentru România: Avem confirmarea clară că România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept