Reacția CNADNR la acuzațiile grave lansate public de directorul Alin Goga – AUDIO

Alin Goga, directorul din Compania Nationala de autostrăzi care va fi tras la răspundere pentru că a mers într-o emisiune TV, fără a avea aprobarea şefilor, face noi declarații pe tema gravelor nereguli care ar exista în activitatea CNADNR.

Într-un interviu acordat publicatiei online gândul.info, Alin Goga a vorbit despre averile angajaților CNADNR și l-a acuzat pe directorul companiei de abuz de putere și dezinteres pentru rezolvarea neregulilor și combaterea corupției.

Eu am informaţii de următorul tip. Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi care au lucrat toată viaţa lor la stat. Mai  e o problemă. Au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme.” 

Alin Goga detaliază neregulile din Companie, susţinând că şeful acesteia, Narcis Neaga, este „mai puternic decât un ministru”: „Ştiu colegi de-ai mei care au fost chemaţi de acasă,  erau preşedinţi de comisie, astfel încât să dea contractul către o anumită firmă. Şi alte contracte…Pentru că directorul general este Dumnezeu şi nu îndrăzneşte nimeni să-i spună că face nişte lucruri nelegale stă 7 luni cu un raport pe masă până se pierde finanţarea”, le-a spus Alin Goga jurnaliștilor de la Gândul.

El adaugă că are „un raport de 78 de pagini care a stat pe masa domnului Narcis Neaga şi nu s-a luat absolut nici o decizie. Salariaţii respectivi au furat, apoi au pus banii la loc şi sunt în continuare salariaţi”, a mai declarat Alin Goga.

În prezent suspendat din funcție, Alin Goga este director adjunct de investiţii al Regionalei din Craiova a Companiei de Autostrăzi. CNADNR a anunţat marţi că Goga va fi suspendat ca în urma declarațiilor făcute într-o emesiune televizata. Alin Goga a vorbit în timpul respectivei apariții despre neregulile din interiorul CNADNR. Compania de drumuri susține că suspendarea din funcția de director a fost decisă pentru că Goga „a furnizat informaţii în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR”.

          

 

           Reacția CNADNR

Nu comentăm acuzații care nu sunt însoțite de probe, a fost reacția Companiei de Drumuri și Autostrăzi, transmisă la solicitarea EuropaFM.   CNADNR precizează că directorul Alin Goga – cel care a lansat în spațiul public acuzațiile grave – se află în concediu de odihnă.

Atunci când se va întoarce el va da explicații în fața Comisiei de Disciplină și atunci se vor decide eventuale sancțiuni la adresa sa.

Ciprian Ioana a stat de vorbă cu șeful Biroului de Comunicare al CNADNR,  Bogdan Cotârlici.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS