Confidenţialitate

Răzvan Pascu: Să ne împăcăm cu gândul că vacanțele vor fi diferite | AUDIO

Cei care și-au făcut planuri de vacanță anul acesta trebuie să se împace cu ideea că oricând sejurul le-ar putea fi amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Deja mai multe țări europene –  Malta, Slovacia, Danemarca și Estonia – nu îi primesc pe români, după ce în țara noastră a crescut numărul persoanelor infectate cu coronavirus, iar România este considerată zonă galbenă.

Lucrurile se pot schimba de la o săptămână la alta și tot mai multe țări vor solicita testul de coronavirus la intrarea pe teritoriul lor, a spus în emisiunea Deșteptarea, Răzvan Pascu, expert în turism:

Anul acesta, trebuie să plecăm împăcați cu gândul că vacanța va fi ușor diferită. Dacă nu ne setăm noi mental la ideea asta, ne va fi foarte greu sau nu mai plecăm. Malta a anunțat că din 15 iulie ne va scoate din zona de restricții, dar nu e nimic oficial. Dacă se înmulțesc cazurile, avem toate șansele ca în unele țări să nu mai fim acceptați. Israelul este una dintre țările care nu acceptă români în momentul acesta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Răzvan Pascu a dezmințit informațiile răspândite pe internet chiar de fostul președinte Traian Băsescu, care a spus că unele hoteluri din Grecia nu îi primesc pe români.

L-am sunat efectiv pe reprezentantul Ministerului de Turism din Grecia. L-am întrebat dacă este adevărat că unele hoteluri din Corfu nu acceptă români și mi-a spus că nu este adevărat. Hotelul menționat de Traian Băsescu efectiv nu se deschide anul acesta. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Răzvan Pascu crede că Grecia este o destinație mult mai sigură decât România, având în vedere că are mult mai puține cazuri de COVID-19: peste 3300 până acum și mai puțin de 200 de decese.

Dacă vrem să mergem în Grecia, completăm formularul online, nu este ceva complicat. Treci acolo datele și adresa hotelului, iar dacă ești ales să-ți facă testul, trebuie să stai izolat măcar 24 de ore în hotel. Dacă testul e pozitiv, te tratează pe banii lor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.