Confidenţialitate

Răzvan Pascu, despre aglomerația la intrarea în Grecia: Cred că i-a prins nepregătiți | AUDIO

S-au format cozi de peste 5 kilometri, joi dimineață, la singurul punct de trecere a frontierei Bulgaria-Grecia care a rămas deschis: Kulata-Promachonas. Autoritățile din Grecia au închis celelalte vămi cu Bulgaria.

Sunt însă români care susțin că au reușit să intre în Grecia nu doar pe la Kulata, ci și prin vămile de la granița cu Macedonia.

Răzvan Pascu, consultant în turism, ne recomandă să nu procedăm la fel:

Sunt niște excepții, într-adevăr, pentru probleme de sănătate, pentru afaceri și pentru diplomați. Știu eu ce-au declarat acei români de-au reușit să treacă granița? Informația oficială este că granița cu Macedonia nu se deschide nici în următoarele două săptămâni. Pentru ieșirea din Grecia, sunt acceptate trei granițe. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile din Grecia au precizat că vor fi menținute închise cele 5 vămi de la granița cu Bulgaria până pe 15 iulie.

Informația oficială este că granița este deschisă doar la Kulata. I-a prins ușor nepregătiți la granițe și nu au echipamente să facă scanări și testările aleatorii de COVID. Cred că este o măsură temporară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei care merg cu copiii în vacanță în Grecia nu trebuie să completeze formulare și pentru aceștia. În schimb, vor fi nevoiți să aibă mai multe astfel de chestionare completate, cei care aleg circuitele:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, cu cel puțin 48 de ore înainte de a ajunge în Grecia, turiștii sunt oblligați să completeze un formular cu datele personale, țara de origine și alte state pe care le-au tranzitat în ultimele 15 zile.

Pe baza acestor date, autoritățile din Grecia vor decide pe cine vor testa de COVID la intrarea în țară și pe cine nu.