Confidenţialitate

Răzvan Nicolescu, expert în energie: „Politica energetică și politica de mediu în Europa vor fi influențate semnificativ de ceea ce se întâmplă pe partea de tehnologie”

La sfârșitul lunii mai, Consiliul European a aprobat Regulamentul privind îndeplinirea obiectivului zero emisii nete în industrie. Scopul fiind ca Europa să devină lider mondial în cursa pentru tehnologii verzi și să contribuie astfel la lupta împotriva schimbărilor climatice.

Despre noul regulament net-zero care vizează industria europeană se spune că este una dintre pietrele de temelie ale noii politici industriale, care va stimula competitivitatea, va crea locuri de muncă de calitate și va sprijini eforturile UE de a deveni independentă din punct de vedere energetic. În același timp, ar putea ajuta la atingerea obiectivelor neutralității climatice care își propun să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030 comparativ cu nivelurile din 1990.

Ce înseamnă concret acest regulament net-zero pentru industria europeană, dar și pentru România, mai ales în contextul rezultatelor alegerilor europene, a explicat la Misiunea Verde, Răzvan Nicolescu, expert în energie, membru în conducerea Agenției Europene care se ocupă de tehnologie și inovare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

Foto: freepik