Confidenţialitate

Răzvan Burleanu a câștigat un nou mandat în fruntea FRF | AUDIO

Răzvan Burleanu rămâne președintele Federației Române de Fotbal pentru încă un mandat.

La scrutinul care a avut loc miercuri în Adunarea Generală a forului, el a obținut 168 dintre cele 254 de voturi exprimate, câștigând din primul tur în fața principalului contracandidat, Ionuț Lupescu.

Reprezentantul “Generației de Aur” a fost preferat de 78 de membri afiliați FRF. Fost fotbalist, Marcel Pușcaș a primit 8 voturi, iar fost lector al Școlii Federale de Antrenori, Ilie Drăgan nu a obţinut vreun sufragiu.

Deși Ionuț Lupescu a beneficiat de o campanie susținută puternic în media și a primit sprijin moral de la mari personalități ale fotbalului, ca Mircea Lucescu sau Cristi Chivu, Răzvan Burleanu a reușit să convingă după ce le-a sugerat membrilor cu drept de vot să nu se lase manipulați sau să își vândă demnitatea.

La final, vechiul dar și noul președinte și-a început discursul cu o replică celebră dintr-un film:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ionuț Lupescu a părut ușor derutat, dar și resemnat, dar a avut forța să îl felicite pe învingător:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În fine, Marcel Pușcaș a mulțumit pentru cele 8 voturi primite și a ținut să amintească faptul că se va retrage definitiv din fotbal:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Răzvan Burleanu a ajuns prima oară la președinția Federației Române de Fotbal la 5 martie 2014, după ce Gică Popescu a fost reținut pentru acuzații de corupție în preziua alegerilor.

În primul lui mandat, naționala s-a calificat la Euro 2016, însă imaginea FRF a avut și de suferit, după ce alegerea selecționerului german Christoph Daum s-a dovedit a fi un eșec, ce a dus la ratarea prezenței la Cupa Mondială din această vară.