Confidenţialitate

Război Israel-Hamas: 50 de ostatici reținuți de Hamas ar urma să fie eliberați până vineri | AUDIO

13 ostatici ținuți de gruparea Hamas ar urma să fie eliberați astăzi. Între timp, se încearcă o nouă negociere pentru încetarea focului, mediată tot de Qatar. Acest subiect va fi pe ordinea de zi și a vizitei secretarului american Antony Blinken în Israel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până vineri ar urma să fie eliberați în total încă 50 de ostatici care sunt în mâinile grupării Hamas, a spus la televiziunea română ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar:

Între timp, se încearcă o nouă negociere pentru înceterea focului… o negociere mediată de Qatar, SUA și Egipt. Ar fi voba de un acord-cadru în mai multe etape. În prima fază, Hamas urmează să elibereze mai mulți ostatici răniţi.

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a mers din nou în Israel, unde autoritățile trebuie să vină cu răspunsul pentru Hamas la un acest armistiţiu – după patru luni de război.

Ieri, secretarul american a vizitat Egiptul, apoi Qatarul, cele două țări care mediază acest conflict.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: MAE: România nu va lansa proceduri pentru noi contribuții voluntare către ONU până la finalizarea investigației privind implicarea unor angajați ai agenției în atacul comis de Hamas asupra Israelului