Confidenţialitate

Război Israel-Hamas: Armata israeliană a prezentat un plan pentru evacuarea populaţiei civile din zonele de luptă din Fâşia Gaza | AUDIO

Armata israeliană a prezentat un plan pentru evacuarea populaţiei civile din zonele de luptă din Fâşia Gaza, precum şi viitorul plan operaţional, au anunţat astăzi serviciile premierului Benjamin Netanyahu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anunţul privind evacuarea populației civile vine înaintea unei ofensive israeliene aşteptate în Rafah, un oraş aglomerat din sudul teritoriului palestinian, la graniţa cu Egiptul, prezentat de premierul Benjamin Netanyahu drept „ultimul bastion” al mişcării palestiniene islamiste Hamas.

În Rafah, arată datele ONU, sunt aproape 1 milion 500 de mii de palestinieni, în marea lor majoritate strămutaţi şi care supravieţuiesc în condiţii extrem de precare.

În pofida multiplelor avertismente internaţionale, premierul Netanyahu doreşte să lanseze o operaţiune terestră împotriva oraşului de la graniţa închisă a Egiptului.

O ofensivă ar fi doar „întârziată”, dacă se încheie un armistiţiu, aflat în curs de negociere, a avertizat ieri şeful guvernului israelian, într-o declaraţie pentru canalul american CBS. Prin lansarea acestei operaţiuni, Israelul va fi „la câteva săptămâni” distanţă de o „victorie totală” asupra Hamas, a mai spus Netanyahu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pauză de 2 luni în războiul din Fâșia Gaza, noul armistițiu propus de Israel pentru eliberarea ostaticilor | AUDIO