Confidenţialitate

Rațiunea Zilei, de Cătălin Striblea: Școlile doctorale ale Academiei de Poliție, desființate

Ministrul educației, Monica Anisie, a semnat documentele prin care desființează cele două școli doctorale ale Academiei de Poliție.

Este vorba de școală doctorală de Drept și cea pentru Ordine și Siguranță Publică. Decizia este luată după mai mult de cinci sancțiuni pentru nerespectarea eticii, mai pe șleau, după numeroasele acuzații de plagiat privind tezele doctorale.

Două rapoarte succesive, primul din 2016, au constat că până la 74 la sută din tezele verificate aveau diverse grade de plagiat.

În ciuda anchetelor și dezvăluirilor de presă, vreme de patru ani nu s-a luat nicio măsură.

Mai mult, jurnalista Emilia Șercan care a făcut cele mai multe dezvăluiri despre furtul intelectual a fost amenințată cu moartea chiar de conducearea Academiei.

Cătălin Striblea explică ce urmează.

Rațiunea Zilei, de Cătălin Striblea, este de luni până vineri pe frecvențele Europa FM în emisiunea Drum cu Prioritate cu Radu Constantinescu, de la 15:25.

O puteți găsi pe www.europafm.ro și sub formă de podcast, accesibil inclusiv în Aplicația Europa FM, iTunes și Spotify, dar și sub formă de episoade video direct pe canalul de YouTube Europa FM.